ΕΚΘΕΣΗ ΕΚΔΡΟΜΗΣ ΚΕΡΚΙΝΗΣ

ΛΙΒΑΝΕΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΡΔΑΜΥΛΩΝ

ΕΚΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΗΣ Γ΄ ΤΑΞΗΣ ΣΤΗ ΛΙΜΝΗ ΚΕΡΚΙΝΗ

Η Εκπαιδευτική Εκδρομή της Γ΄ Τάξης του Γυμνασίου στη λίμνη Κερκίνη  πραγματοποιήθηκε κατά το χρονικό διάστημα 02/04/2015 ? 05/04/2015.

Το πρόγραμμα που συντάχθηκε, τηρήθηκε κανονικά, χωρίς αξιοσημείωτες αποκλίσεις.

            Πιο συγκεκριμένα, οι 21 μαθητές και οι 3 συνοδοί καθηγητές αναχώρησαν κανονικά το μεσημέρι της Πέμπτης 02/04 στις 15.30 από το αεροδρόμιο Όμηρος της Χίου και προσγειώθηκαν στο αεροδρόμιο Μακεδονία της Θεσσαλονίκης στις 16.30. Επιβιβάστηκαν σε πούλμαν και ξεκίνησαν την εκδρομή τους με προορισμό τη λίμνη Κερκίνη. Πρώτη στάση ήταν το Δημοτικό Ενυδρείο ? Ερπετάριο στο χωριό Βυρώνεια του Νομού Σερρών. Εκεί οι μαθητές ξεναγήθηκαν στα εκθέματα του Ενυδρείου ? Ερπεταρίου και ενημερώθηκαν από ειδικό περιβαλλοντολόγο για την λίμνη Κερκίνη και το οικοσύστημά της. Στις 20.00 το πούλμαν έφτασε στον Ξενώνα Ιχνηλάτης που βρίσκεται πολύ κοντά στις όχθες της λίμνης Κερκίνης. Αφού τακτοποιήθηκαν στα δωμάτια, μαθητές και καθηγητές, δείπνησαν στην τραπεζαρία του Ξενώνα κι έτσι έκλεισε η πρώτη μέρα της εκδρομής.

 

            Το πρωί της Παρασκευής 03/04 ξεκίνησε με πρωινό στις 8.00-9.00. Από τις 9.00 μέχρι και τις 10.30 μαθητές και καθηγητές ασκήθηκαν στον αύλειο χώρο του Ξενώνα στο άθλημα της τοξοβολίας από ειδικό. Στη συνέχεια, μετέβησαν με πούλμαν από τον Ξενώνα στις όχθες της λίμνης Κερκίνης. Εκεί από τις 11.00 μέχρι και τις 13.00 χωρισμένοι σε δύο ομάδες έκαναν εναλλάξ βαρκάδα στη λίμνη και ιππασία. Στις 14.00 γευμάτισαν στον Ξενώνα και ακολούθησε ανάπαυση στο ξενοδοχείο, μέχρι τις 16.00. Από τις 16.30 έως τις 17.30 επισκέφθηκαν την Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Ακριτοχωρίου και στις 18.00 μια φάρμα βουβαλιών. Ακολούθησε μισάωρη πεζοπορία προς ένα ανάχωμα της λίμνης, από το οποίο μπροστά πέρασε ένα κοπάδι βουβαλιών. Στις 20.00 δείπνησαν στον Ξενώνα, όπου έκλεισε η δεύτερη μέρα της εκδρομής.

            Το πρωί του Σαββάτου 04/04 ξεκίνησε με πρωινό στις 8.00-9.00. Στις 10.00 μαθητές και καθηγητές μετέβησαν με πούλμαν από το ξενοδοχείο στο Οχυρό Ρούπελ, όπου και ξεναγήθηκαν. Στις 12.30 επισκέφθηκαν το Σπήλαιο Αλιστράτης, το οποίο περιηγήθηκαν με την καθοδήγηση σπηλαιολόγου. Από τις 17.00 έως τις 20.00 επισκέφθηκαν την πόλη των Σερρών, όπου γευμάτισαν και περπάτησαν μέσα στη Μακεδονική πόλη. Στις 21.00 κατέληξαν στο ξενοδοχείο, όπου γευμάτισαν κι έτσι έκλεισε η τρίτη μέρα της εκδρομής.

            Το πρωί της Κυριακής 05/04 ξεκίνησε με πρωινό στις 8.00-8.30 και ακολούθησε η αξιολόγηση του προγράμματος. Στις 9.00 επιβιβάστηκαν στο πούλμαν και αναχώρησαν για την Θεσσαλονίκη, όπου κι έφτασαν στις 10.00. Αφού περιηγήθηκαν στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου, στην Αρχαία Αγορά και στην πλατεία Αριστοτέλους, επιβιβάστηκαν στο πούλμαν και κατέληξαν στο αεροδρόμιο  Μακεδονία της Θεσσαλονίκης στις 12.30. Το αεροπλάνο απογειώθηκε στις 13.30 και προσγειώθηκε στη Χίο στις 14.30.

            Η εκπαιδευτική εκδρομή κρίνεται απολύτως επιτυχημένη, καθώς δόθηκε στους μαθητές η ευκαιρία να αποκτήσουν περιβαλλοντικές, ιστορικές και πολιτισμικές γνώσεις κατά τρόπο άμεσο και παραστατικό. Η συμπεριφορά όλων των μαθητών υπήρξε η πρέπουσα, καθώς κανένα απολύτως πρόβλημα δεν παρατηρήθηκε από τους συνοδούς. Παντού η παρουσία τους ήταν υποδειγματική και ακολουθούσαν κατά γράμμα το πρόγραμμα. Κατά τούτο εκπροσώπησαν το Λιβάνειο Γυμνάσιο Καρδαμύλων κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

                                                                       Οι Συνοδοί Καθηγητές

                                                                            Κοντός Γεώργιος

                                                                             Καρατζάς Κωνσταντίνος

                                                                               Παπαδόπουλος Ηλίας