Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2016

Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016. Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού στο «Λιβάνειο» Γυμνάσιο Καρδαμύλων

Την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού για το 2016 με θεματικό άξονα «Νιώσε τη  χαρά  της  άθλησης  χωρίς το άγχος της  νίκης και το φόβο της αποτυχίας: Αθλητισμός- Δικαίωμα για όλους» πραγματοποίησε το Λιβάνειο Γυμνάσιο Καρδαμύλων.

 

Βασική επιδίωξη των σχολικών αγώνων στο πλαίσιο της Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού στα δημοτικά, τα γυμνάσια και τα λύκεια της χώρας, είναι οι μαθητές και οι μαθήτριες που συμμετέχουν να αποκομίζουν από την κάθε διοργάνωση τα ιδιαίτερα στοιχεία της ευρύτερης παιδείας, που ο αθλητισμός μπορεί να προσφέρει μέσω της συμμετοχής, της προσπάθειας, του συναγωνισμού και της προσωπικής υπέρβασης. 

 

Image Not Found

Στα πλαίσια αυτής της ημέρας, το Λιβάνειο Γυμνάσιο Καρδαμύλων αρχικά πραγματοποίησε προβολή βίντεο με θέμα τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2016 και τη συμμετοχή των Ελλήνων Αθλητών σε αυτούς. Σκοπός της προβολής αυτής ήταν οι μαθητές να ενημερωθούν να κατανοήσουν και να αναρωτηθούν μέσω του διαλόγου για τον αθλητισμό και το νόημα των Ολυμπιακών Αγώνων.

Το βίντεο αυτό περιείχε σκηνές από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο Ντε Τζανέιρο στους οποίους δόθηκε έμφαση στα χρώματα (μιας και η Βραζιλία είναι η χώρα των χρωμάτων), καθώς και στην ανάγκη για την προστασία του περιβάλλοντος που ήταν το κεντρικό μήνυμα τους.

Εντύπωση έκανε ότι συμμετείχαν πάνω από 100.000 εθελοντές, αριθμός πολύ μεγάλος για τα ως τώρα δεδομένα. Επίσης πολύ μεγάλος ήταν και ο αριθμός των αθλητών από όλες τις χώρες της διοργάνωσης όπως και της Ελλάδας.

Αναφορικά κάποιοι από τους Έλληνες Αθλητές που συμμετείχαν είναι οι:

Άννα Κορακάκη, Λευτέρης Πετρούνιας, Κατερίνα Στεφανίδη, Σπύρος Γιαννιώτης, Παναγιώτης Μάντης, Παύλος Καγιαλής οι οποίοι κατέκτησαν μετάλλια, 3 εκ των οποίων ήταν χρυσά.

Στο βίντεο επίσης έγινε σημαντική αναφορά στους αθλητές των Παραολυμπιακών Αγώνων όπου είχαμε 54 συμμετοχές καθώς και στον Παύλο Μάμαλο ο οποίος κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στην άρση βαρών.

Τέλος μετά την προβολή βίντεο και τη συζήτηση όσων προβλήθηκαν οι μαθητές επιδόθηκαν σε αθλητικές δραστηριότητες στον προαύλιο χώρο του γυμνασίου .Τα αγόρια στο ποδόσφαιρο και τα κορίτσια στο βόλεϋ.