Σχολικός Περίπατος Οκτωβρίου

Σχολικός περίπατος Οκτωβρίου 2016

 

Την Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016 το «Λιβάνειο» Γυμνάσιο Καρδαμύλων, σύμφωνα με τον προγραμματισμό των περιπάτων για το τρέχον σχολικό έτος 2016 ? 2017, που έλαβε χώρα κατά την έναρξη του διδακτικού έτους στο πλαίσιο προγραμματισμού του εκπαιδευτικού έργου και μετά τη σχετική λήψη απόφασης του Συλλόγου Διδασκόντων Καθηγητών, πραγματοποίησε τον ημερήσιο σχολικό περίπατο στο τοπικό γήπεδο  Καρδαμύλων «Κωστής Πρώιος».

Στιγμές ξεγνοιασιάς και χαλάρωσης απόλαυσαν όλοι, μαθητές και δάσκαλοι. Ας δούμε λοιπόν πώς βίωσαν το γεγονός τα ίδια τα παιδιά μέσα από την δροσερή ματιά της μαθήτριας  της  Γ΄τάξης  Ευαγγελία Κοκολιά.

                                  

Ο ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ ΤΟΥ ΟΚΤΩΒΡΗ

Την Τρίτη 11 του Οκτώβρη, μαζευτήκαμε όλοι στο προαύλιο του σχολείου με τις σχολικές μας τσάντες, περιμένοντας με αγωνία το αν θα βρέξει, γατί τότε δε θα μπορούσαμε να πάμε εκδρομή. Ευτυχώς όμως ο καιρός ήταν καλός, ο ήλιος έλαμπε και έτσι ο διευθυντής ανακοίνωσε ότι τελικά η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί. Τα παιδιά χάρηκαν πολύ και άρχισαν να φωνάζουν. Κάπως έτσι ξεκινήσαμε την περιπατητική μας εκδρομή για να καταλήξουμε στο γήπεδο του χωριού.

Περάσαμε από το αστυνομικό τμήμα, από το γεφύρι του Γεμέλου και στρίψαμε αριστερά προς τον κάμπο, από το δρόμο του Έμπολα. Κάποια στιγμή βγήκαμε από τον κεντρικό δρόμο και μπήκαμε σ? ένα χωματένιο μονοπάτι που δεξιά κι αριστερά είχε περιβόλια με εσπεριδοειδή, ελιές και μπαξέδες. Τα περισσότερα ήταν περιφραγμένα με σύρμα και άλλα με πετρόχτιστα ντουβάρια που θύμιζαν μια άλλη εποχή. Τα άνθη στα δέντρα μοσχοβολούσαν και πολλά παιδιά έκοβαν κλαδάκια ή μικρά άγουρα μανταρίνια και λεμόνια, για να χαρούν το υπέροχο άρωμά τους?

Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider
    

           

Μόλις φτάσαμε στο γήπεδο αμέσως όλοι χωρίστηκαν σε ομάδες και άρχισαν να κάνουν αυτό που πραγματικά τους ευχαριστούσε. Τα αγόρια έπαιξαν ποδόσφαιρο, ενώ κάποια άλλα μπάσκετ μαζί με τα κορίτσια. Μερικά κορίτσια σχημάτισαν πηγαδάκια και άρχισαν να κάνουν βόλτες. Οι καθηγητές κάθισαν κάτω από τα λιγοστά δέντρα που υπήρχαν στο γήπεδο, ήπιαν τα καφεδάκια τους και γέλασαν πειράζοντας ο ένας τον άλλο σαν να ήταν ξανά παιδιά?

Κι ενώ περνούσαμε καλά, ο καιρός μας τα χάλασε και άρχισε να βρέχει. Έτσι πήραμε το δρόμο της επιστροφής και γυρίσαμε στο σχολείο ψιλοβρεγμένοι, πήραμε τις τσάντες μας και φύγαμε για τα σπίτια μας!